Utfodring

[page_header height=”400px” height__sm=”150px” height__md=”300px” title_size=”larger” bg=”1701″ bg_size=”original” bg_overlay=”rgba(249, 216, 59, 0.5)” bg_pos=”64% 36%” class=”bla-text”]

[section padding=”90px” padding__sm=”60px”]

[row]

[col span=”6″ span__sm=”12″]

Utfodring med Klass Hundfoder

Om utfodring med färskfryst, naturligt hundfoder
Klass hundfoder är en mycket välsmakande blandning av av färska, svenska slaktprodukter, animaliskt fett och spannmål, potatis, melass, syrade mjölkprodukter och de vitaminer och mineraler din hund behöver.

Naturligt hundfoder är något som de flesta hundar älskar. Lukten, smaken och konsistensen samverkar till en njutbar upplevelse för hunden. Och varför ska det inte få lov att vara så? När fodret dessutom är snällt för magen och plånboken.

Vi satsar inte på dyr marknadsföring eller reklamjippon. Vi syns ibland i tidskrifter och på hundevenemang, men vi vill använda huvuddelen av våra resurser till att kvalitetssäkra vår fodertillverkning. Därför kan vi hålla en hög kvalité samtidigt som vi har humana priser på vårt foder.

För oss på Klass är det en självklarhet att använda lokalproducerade råvaror så långt det är möjligt, att samarbeta med lokala slakterier och svenska spannmålsproducenter. Då har vi koll på vad vi blandar i vårt hundfoder och vad våra kunder sedan serverar sin hund. Då vet vi att kvalitén är hög och att vi kan hålla vad vi utlovar. Ett välbalanserat, välsmakande hundfoder som passar till hundar i alla livsstadier, som valpar, unghundar, vuxna hundar och seniorer.

Klass hundfoder passar dig som ställer särskilt höga krav
Och som tycker att kosten är en viktig byggsten i din hunds hälsa och pretationsförmåga. Alla råvaror i maten är helt färska och av livsmedelskvalité. Det ger en hög och välfungerande matsmältning och en hud och päls som känns och ser friskare ut. Klass hundmat är dessutom färskfryst. Det innebär att maten djupfryses direkt efter sammanblandning. Då bibehålls alla näringsämnen på högsta nivå vid upptining och utfodring. De förändras eller förstörs inte som de kan göra vid tillagning. Därför behövs inga tillsatser, som konserveringsmedel, kemiska konsistensgivare, färgämnen eller särskilt behandlat eller konserverat fett. Näringsriktig hundmat är en förutsättning för sundhet, livsglädje och prestationsförmåga. Många av landets mest framgångsrika ekipage inom alla hundsportgrenar använder Klass hundfoder. Det gör också många tjänstehundförare och ledande brukshundsuppfödare.

Skaffa dig en rutin
Till skillnad från annat hundfoder, får du ligga lite före med Klass. Upptining kan ske i kylskåp över natten eller under några timmar i rumstemperatur. Har du bråttom, lägg plastburken i varmt vattenbad i köksvasken under en halvtimme. Är det varmt ute, kan man ge fodret fryst: som ”hundglass”. Vår ”Klass-glass” brukar bli mycket uppskattad!

[/col]
[col span=”6″ span__sm=”12″ align=”center”]

Utfodringstabell
Här hittar du den rekommenderade fodermängden för din hund.
Mängden skall anpassas till den individuella hunden, med tanke på ålder, aktivitet och hull.

Hundens vikt Dagsmängd helfoder i gram
Hundens vikt  Vuxen Valp över 6 mån Valp under 6 mån
1kg 20g 30g 40g
5kg 100g 140g 200g
10kg 200g 275g 400g
20kg 400g 550g 800g
30kg 600g 800g 1200g
40kg 800g 1100g 1600g
50kg 1000g 1400g

[ux_image id=”163″ width=”68″]

[/col]

[/row]

[/section]