Frågor och svar

[page_header height=”400px” height__sm=”150px” height__md=”300px” title_size=”larger” bg=”114″ bg_size=”original” bg_overlay=”rgba(249, 216, 59, 0.5)” bg_pos=”46% 40%” class=”bla-text”]

[section padding=”90px” padding__sm=”60px”]

[row]

[col span__sm=”12″]

[title style=”center” text=”Frågor & svar”]

[/col]

[/row]
[row v_align=”middle”]

[col span=”6″ span__sm=”12″]

[accordion]

[accordion-item title=”Varför Klass helfoder?”]

Det är ingen hemlighet att många av landets bästa tjänste- och brukshundar är uppfödda på Klass hundfoder. Eller att hundfodret rekommenderas av en lång rad namnkunniga veterinärer, tränare, elitförare och uppfödare. Färsk hundmat är näringsmässigt mer koncentrerad än torrfoder. För att kunna arbeta på topp måste födan vara riktigt bra. Här nedan får du svar på några av de vanligaste frågorna om Klass.

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Klass är ett våtfoder: finns det vatten i maten?”]

Den vätska som skiljs ur vid upptining är naturlig vävnadsvätska från det färska köttet, från syrade mjölkprodukter och melass. Vätskan är extremt näringsrik. Den innehåller bland annat vitaminer, mineraler, proteiner och globuliner.

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Vad menas med att Klass är ett biologiskt foder?”]

Det betyder helt enkelt att det är framtaget och anpassat för hunden som biologisk art. Optimerat för hundens näringsfysiologi. Både fysiskt och mentalt. Konsistens och smak gör att hunden njuter av maten. Blir mätt och nöjd.

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Hur funkar hundens matsmältningssystem? Hur hjälper Klass matsmältningssystemet?”]

I magsäcken spjälkas maten av enzymer och syror. Därefter passerar den till tunntarmen, där matsmältningen fortsätter. Den här processen delar upp maten i olika näringsämnen, som proteiner, kolhydrater och fetter. Dessa absorberas sedan genom tarmväggen och transporteras till sina olika ”användningsområden”. Ju högre smältbarhet ett foder har ju lättare och bättre sker denna process. Din hund tillgodogör sig 97-99% av näringen i Klass. Det kan du jämföra med att hunden tillgodogör sig som mest 90% av andra foder (enligt uppgift från tillverkare).

Färsk mat är mycket lättsmält. Den anstränger inte mag- och tarmkanalen, utan underlättar näringsupptag. Detta ser du när avföringsmängden minskar märkbart, den blir mörk till färgen och fast. Askhalten (den del av fodret som inte kan smältas) är extremt låg, upp till 3 procent. Dessutom är köttet vi använder helt färskt. Rått kött är inte lika svårsmält eller allergiframkallande, som tillagat kött ofta är. Korn, havregryn och linfrö är skonsamma fibrer, som är bra för tarmen. Som dessutom hjälper till med en regelbunden analsäckstömning. De syrade mjölkprodukterna tillför matsmältningssystemet snälla mag- och tarmbakterier som behövs för en balanserad bakterieflora

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Kommer min hund att tycka om smaken?”]

Det vågar vi nästan lova dig. Fodret är extremt välsmakande. Bland våra kunder finns de som hade provat sig igenom alla vanliga foder på marknaden. Sedan de bytte till Klass har deras hundar ätit med god aptit varje dag.

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Hur hänger päls- och hudkonditionen ihop med vilket foder jag väljer?”]

Kvalitén på maten du ger din hund bestämmer hur den mår. Och man brukar säga att pälsen och huden är en måttstock på hundens hälsa. Pälsen ska vara tjock och glansig. Päls som fäller året om och/eller är glanslös, visar på hälsoproblem. Likaså inflammerad, kliande hud, samt utslag och mjäll. Huden ska vara friskt skär. Klass är anpassat för att bibehålla bästa päls- och hudkvalitet och har läkande effekt på en mängd hudlidanden.

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Hur blir det med tuggymnastik?”]

Klass är mjuk i konsistensen. Då är det bra med någon form av tugg. Vi rekommenderar rotfrukter, grönsaker och frukt till mellanmål. De påverkar hundens hälsa positivt och håller tänderna rena. Märgben och råhudsben är dessutom viktiga för hundens mentala välbefinnande. Detta eftersom hunden, som biologisk art, är ett rovdjur och har tänder anpassade för att tugga på ben.

[/accordion-item]

[/accordion]

[/col]
[col span=”3″ span__sm=”12″]

[ux_image id=”215″]

[ux_image id=”214″]

[ux_image id=”211″]

[/col]
[col span=”3″ span__sm=”12″]

[ux_image id=”213″]

[ux_image id=”210″]

[ux_image id=”212″]

[/col]

[/row]

[/section]