Om våra ingredienser

Ingredienser i vårt hundfoder

Klass – ett färskfruset helfoder
Alla ingredienser är svenska, naturliga och av så bra kvalité att du kan äta dem själv. Men vet du varför hundfodret är bra för din hund?

Slaktfoderprodukter av nöt
En speciell blandning av kött och inälvsmat som ger högvärdigt protein för optimal tillväxt, starka muskler och vävnader, starkt skelett, frisk hud, päls och blod.

Syrade mjölkprodukter
Innehåller B-vitaminer, fosfor, zink, kalium, kalcium och magvänliga bakterier som hjälper till att hålla mag- och tarmkanalen välfungerande.

Vete, vetegroddar, vetekli
Är fiberrikt och är en god källa för B-komplexets vitaminer.

Korn
Är mycket skonsamt mot magen och ger energitäta kolhydrater.

Havre, havregryn
Är energirikt och hjälper mag- och tarmkanal att fungera optimalt. Håller analsäckarna i schack och hjälper till att hålla blodfetterna på en låg nivå.

Potatispulver
En god källa för kalium och C-vitamin, som hjälper immunförsvaret. C-vitaminer verkar dessutom klådstillande.

Melass
Innehåller lättlösliga kolhydrater som ger snabb energi och en bättre energibalans.

Linfrö
Innehåller linolensyra, som anses förbättra blodflödet, skydda mot hjärtsjukdom och cirkulationsbesvär. Också en god fiberkälla, som hjälper hålla analsäckarna i schack.

Mineralfoder
En speciell blandning av alla mineraler och spårämnen din hund behöver för att ämnesomsättningen ska fungera optimalt.

Vitaminer A, B, D, E
A-vitaminer är viktiga för synen, huden, slemhinnorna och tillväxten. B-komplexets vitaminer behövs bland annat för nervsystemet, energiproduktionen, förbränningen av fett, och bildningen av röda blodkroppar. D-vitaminer hjälper kroppen omsätta kalcium och fosfat. E-vitaminer hjälper cellerna att skydda sig mot fria radikaler; håller hunden frisk och ung.

Fler frågor och svar